Солана заявив про початок більш глибоких відносин ЄС з Білоруссю

Солана заявив про початок більш глибоких відносин ЄС з Білоруссю
helsinki.org.ua

На підсумковій прес-конференції свого візиту він зазначив, що зустріч з президентом країни Олександром Лукашенком пройшла конструктивно і в дружній атмосфері. "Думаю, що це - початок більш глибоких відносин ЄС з Білоруссю", - зазначив Солана.

За його словами, у 2009 році пріоритетним завданням буде виконання програми Східне партнерство, в якому Білорусь посідає особливе місце. Відповідаючи на запитання про те, чи є будь-які умови для подальшого діалогу об'єднаної Європи та Білорусі, він сказав: "Я не приїхав ставити умови. ЄС має право вибудовувати відносини з іншими країнами без умов".

Нагадаємо, Чехія має намір навесні запросити Олександра Лукашенка в Прагу на саміт ЄС - Східне партнерство, де буде офіційно оголошено про запуск програми по зближенню зі східними сусідами ЄС.

Приїзд Солани в Мінськ став першим контактом такого рівня після 1996 року, коли після проведення референдуму Євросоюз відмовився від співпраці з Білоруссю. У 2006 році були введені візові обмеження стосовно багатьох офіційних осіб цієї країни, а також економічні санкції. У минулому ж році Білорусь зробила низку кроків з нормалізації відносин із Заходом.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK