Теракт у Каїрі: число постраждалих зросло до 20-ти осіб

Теракт у Каїрі: число постраждалих зросло до 20-ти осіб
Reuters

Про це повідомило міністерство охорони здоров'я Єгипту в комюніке.

У даний час постраждалі проходять лікування в лікарнях Каїра, їх життю нічого не загрожує. В основному, вони отримали осколкові поранення. Більшість поранених - молоді люди та дівчата у віці від 14 до 17 років.

За даними поліції, вибуховий пристрій знаходився під кам'яною лавкою на площі перед мечеттю Ель-Хусейн. Мова йде про саморобний пристрій, який начинено шматками металу і цвяхами.

Представники сил безпеки, що прибули на місце події, виявили ще один вибуховий пристрій, який вдалося вчасно знешкодити. Поки що ніхто не взяв на себе відповідальність за цей теракт.

Крім того, найбільше опозиційне угруповання Єгипту Брати-мусульмани вже засудили вибух в Каїрі.

Водночас, міністр туризму Єгипту Зухейр Гаран висловив надію, що вибух в історичному центрі Каїра не вплине на туристичну індустрію Країни пірамід. У даний час міністр знаходиться у закордонній поїздці, але має намір перервати її і повернутися в Каїр, щоб особисто контролювати надання допомоги постраждалим і відслідковувати можливі наслідки інциденту.

Нагадаємо, у неділю ввечері, 22 лютого, злочинець викинув два саморобні вибухові пристрої з вікна п'ятого поверху туристичного готелю Ель-Хусейн, розташованого у центрі Старого Каїра. У цьому районі розташований знаменитий серед іноземних туристів ринок Хан-ель-Халілі, відкрито безліч кафе, мечеть Ель-Хусейн.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK