Причиною невдалого запуску Булави визнали заводський брак

Причиною невдалого запуску Булави визнали заводський брак
arms-expo.ru

Про це заявило джерело в оборонно-промисловому комплексі Росії. За його словами, проведені дослідження дозволяють зробити висновок про те, що причиною останнього невдалого запуску є заводський брак.
При цьому джерело зазначило, що ніяких серйозних технологічних помилок за останні півтора роки допущено не було. "Невдалі запуски - це або неякісна збірка ракети, або неякісні комплектуючі", - сказав він.

Після заміни неякісних деталей випробувальні запуски Булави буде продовжено. "Швидше за все, це (випробувальні запуски) відбудеться вже в березні", - сказав представник ВПК, зазначивши, що результати наступних двох-трьох запусків дозволять визначитися з термінами прийняття цієї ракети на озброєння.

Нагадаємо, 23 грудня 2008 року з атомного підводного човна Дмитрий Донской відбувся десятий випробувальний запуск ракетного комплексу Булава. Однак, як потім підтвердив Генштаб РФ, ракета самоліквідувалася, вибухнувши у повітрі. Загалом, із десяти запусків Булави вдалими виявилися тільки п'ять.

Як повідомляє РИА Новости, міжконтинентальних балістичних ракет морського базування Р30 3М30 Булава-30 (РСМ-56 для використання у міжнародних договорах, SS-NX-30 - за класифікацією НАТО) - новітня триступенева твердопаливна ракета, що розміщується на підводних човнах.

Спроектував її Московський інститут теплотехніки. Радіус дії Булави - не менше восьми тисяч кілометрів. Ракета може нести шість чи десять гіперзвукових маневруючих ядерних блоків індивідуального наведення, здатних змінювати траєкторію польоту по висоті і курсу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK