США можуть зняти обмеження для поїздок на Кубу

США можуть зняти обмеження для поїздок на Кубу
globalgraphica.com

Як повідомляє агентство АР, законопроект, що передбачає ослаблення санкцій щодо цієї латиноамериканського держави, представили у понеділок, 23 лютого, в палаті представників Конгресу США.

Після підписання проекту президентом Бараком Обамою громадянам буде дозволено їздити на Кубу для відвідування родичів один раз на рік. Тимчасове обмеження перебування на Кубі скасовується, а витратити тепер можна до 170 доларів за день.

У законі також буде розширено визначення членів родини, в яке, крім батьків, дітей та прабатьків, включать двоюрідних братів та сестер, дядьків та тіток. Закон також передбачає пом'якшення введених Бушем у 2005 році правил, посиливши продаж харчів і медикаментів на Кубу.

Попередні обмеження, введені Джорджем Бушем у 2004 році, передбачали право приїхати на острів раз на три роки. Час перебування на острові свободи також обмежувався до 14 днів, витратити на Кубі дозволялися 50 доларів на день.

Нагадаємо, 18 січня до Ради ООН з прав людини було направлено доповідь влади Куби про те, що блокада з боку США перешкоджає реалізації основних прав і свобод кубинців.

Фінансову та економічну блокаду Куби США почали в 1962 році. За час дії блокади, за заявами Гавани, Кубі було завдано економічного збитку більш ніж на 90 мільярдів доларів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK