Известия: День народження - мутне свято

Известия: День народження - мутне свято
kherson.ucoz.ru

Ющенко не побоявся історичного минулого Гути, у якій Кучма один раз так "вдало" відсвяткував зустріч з Борисом Єльциним, тоді вже екс-президентом, що потрапив на хірургічний стіл.

Ювіляра Ющенка намагалися пригостити грибочками. Їх йому хотіли подарувати місцеві жителі, але так і не зуміли прорватися через три кордони охорони. А ще президента годували рибою (він Риба по гороскопу, хоча в політиці - ні риба ні м'ясо), птицею і його улюбленим шоколадним тортом.

А на президентському сайті в цей час розмістили фотографії кращих днів, коли Віктор Андрійович не соромився святкувати дні народження у Києві та фотографуватися, однією рукою тримаючи келих, другий - обнімаючи Юлію Тимошенко, тоді ще соратницю по "помаранчевої революції", а не заклятого ворога.

Вітання президенту "від трудових колективів, партійних і державних діячів" тоді рахували сотнями. Тепер навіть кількість не оприлюднять - замало буде. Це раніше Ющенко наливав гостям горілку під Києвом у ресторані Трипілля, особисто розрізав качку, запечену в глині за стародавнім рецептом. Це раніше Ющенку дарували безцінну кераміку Трипільської культури (російський посол Віктор Черномирдін її ласкаво називає черепки), рушники, а також ікони XVII століття - їх президент теж збирає.

Тепер вітають, в основному, телеграмами зі стандартними текстами - як, наприклад, Юлія Тимошенко. Або ж букетами. Найбільший з них надіслав російський посол Віктор Черномирдін. Його ікебана була так велика й колюча, складалася з стількох троянд, що не проходила у двері. Другу їх частину довелося відкривати. Ющенко букет прийняв, слову "ікебана" не зніяковів, а про заяви МЗС, яким пригрозили Черномирдіна вислати, начебто забув.

Намагаючись привернути увагу країни до свого дня народження, 23 лютого, Ющенко навіть спробував скасувати святкування в Україні Дня захисника Вітчизни (Известия писали про це). А ще Ющенко вирішив зробити собі подарунок - надати українським військовим частинам імена націоналістів Петлюри і Бандери.

Як розповів колишній міністр оборони України Анатолій Гриценко, у процес активно включився секретаріат президента - не подумавши про те, що головнокомандувачу Ющенку доведеться звертатися до бійців: "Здравствуйте, товариші петлюрівці!", "Вітаю, товариші бандерівці!". Мабуть, це перейменування повинно було підвищити обороноздатність Південного, Центрального і Східного регіонів України, де визнають, хіба що, Нестора Махна - і то за нелюбов до влади.

Кращий подарунок Ющенку міг би зробити його брат Петро. Якщо вірити повідомленням ЗМІ, у підприємстві Росукренерго, яке поставляло Україні газ, 27 відсотків акцій належать "представникам президентської сім'ї" - у першу чергу братові. А в подяку за угоду 2006 року, що привела Росукренерго на ринок України, на рахунки Петра Андрійовича нібито перевели мільярд доларів.

Але присутність брата Петра на карпатському дні народження Ющенка джерела не підтвердили. На борту спецлітака із запрошеними в Гуту були в основному працівники секретаріату. У такій невеликій кількості, що всі вони змогли розміститися на території резиденції.

Віддалитися від неї гостям було складно - адже запрошені почали святкувати "напівювілей" ще вдень, не чекаючи винуватця свята. Мабуть, не змогли витримати, що горілка, пиво і текіла лишній час гріються на столі. Так друзі-підлеглі врятували президентський організм від зайвого алкоголю - а ну як після нього у Ющенка ще одне діоксинове отруєння трапиться?


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK