ВЗГЛЯД: «Прошу не ускладнювати»

ВЗГЛЯД: «Прошу не ускладнювати»
intersvoboda.com.ua

Голова українського парламенту Володимир Литвин закликає не прислухатися до закликів про відставку Президента Віктора Ющенка і заявляє, що це лише загострить політичну обстановку в Україні. Останнім за добровільний відхід глави держави виступав екс-президент країни Леонід Кравчук, який закликав Ющенка "не рвати душу" і показати себе патріотом. Проте, подальша доля виборів тепер залежатиме від економічної ситуації в країні.

Перший президент України Леонід Кравчук закликав нинішнього главу держави Віктора Ющенка прислухатися до "народного гніву" і піти у добровільну відставку.

"Ми незадоволені політичними процесами в Україні", - заявляють в ЄС" "Те, що сьогодні робиться з Україною, розриває серце, мордує душу навіть такої загартованої політикою людини, як я. У сотнях листів люди просять мене сказати вам про це, попросити вас прислухатися до народного гніву. Ви втратили довіру і підтримку українського народу, свідомо позбулися уряду, зруйнували парламентську коаліцію, таким чином ви втратили опору, без якої не навести лад", - констатував напередодні екс-президент, виступаючи зі спеціальним телезверненням.

Підсумки останніх років правління Ющенка, на думку Кравчука, виявилися жалюгідними: в країні не було жодної реформи, однак чотири рази поміняти уряд і двічі розпустили Верховну Раду, у той час як чинна влада не в змозі боротися з кризою, тому що займається політичною боротьбою.

"Такого безладу в Україні, як зараз, ще не було. Не було такого страху перед завтрашнім днем, такого розчарування у владі, і в цьому ваша найбільша провина. Справжній патріотизм Президента полягає також в тому, щоб глибоко зрозуміти ситуацію, власну позицію і прийняти відповідальне рішення - піти у відставку", - цитує слова Кравчука УНІАН.

Втім, як пізніше прокоментував звернення екс-президента спікер Верховної Ради Володимир Литвин, перспективи майбутніх виборів можуть виявитися вкрай туманними, а тому окремим політикам не варто загострювати і без того непросту ситуацію. "Жодних дострокових президентських виборів, ніякої реалізації призову, з яким виступив Кравчук, не буде. Хоча я не виключаю дострокових виборів президента, але вони будуть залежати не від закликів окремих політиків, груп політиків, політичних партій, а вони будуть залежати від того, як буде розвиватися ситуація", - заявив він.

У тому, що ситуація буде тільки погіршуватися і в остаточному підсумку може стати "некерованою", в Україні, судячи з усього, вже ніхто не сумнівається. При цьому, додав Литвин, дострокові президентські і парламентські вибори навряд чи будуть проведені "демократичним цивілізованим способом".

Водночас політична нестабільність в Україні викликає все більше занепокоєння в Європі, яка вважає, що українська демократія повернула кудись не туди.

"Ми незадоволені політичними процесами в Україні. ЄС багато інвестував у політичну стабільність України", - заявила напередодні спікер генерального секретаря Європейської ради Крістіна Галлі.
За її словами, "політичні сутички" в країні, яка знаходиться в центрі Європи, вкрай лякають ЄС, який втратив свій минулий ентузіазм щодо перспектив республіки.

Однак Брюссель має намір і надалі докладати зусиль для стабілізації ситуації в країні. "Ми бачили, що внутрішні політичні суперечки не дають можливості існування політичної стабільності. Чи означає це, що ми втратили віру в країну? Ми повинні продовжувати підтримувати стабілізаційні процеси в Україні", - наголосила вона.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK