Пекін звинуватив Вашингтон у втручанні у внутрішні справи

Пекін звинуватив Вашингтон у втручанні у внутрішні справи
lenta.ru

Заяви з’явилися після опублікування 25 лютого Держдепартаментом США щорічної доповіді про дотримання прав людини в більш ніж 190 країнах світу. В ньому містилася негативна оцінка стану з правами людини в Китаї, Росії та ряді інших держав, повідомляє AFP.

Зокрема стверджувалося, що за минулий рік у деяких регіонах Китаю, таких як Тибет, дотримання прав людини навіть погіршилося. У Пекіні назвали висновки доповіді "безпідставними" і "безвідповідальними".

Крім того, Пекін заявив, що в доповіді зігноровано особливості історичного розвитку країни, а також той факт, що реальний прогрес КНР у сфері захисту прав людини визнаний світовою спільнотою.

Як повідомлялося, за оцінкою Держдепу, в КНР послужний список в області прав людини "залишається поганим, а в деяких областях навіть погіршився".

У той самий час Держсекретар США Хіларі Клінтон, яка відвідала днями Пекін в рамках свого турне країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону, закликала до поглиблення партнерства з Китаєм.

Нагадаємо, у липні минулого року Китай закликав США припинити надання підтримки Далай-ламі, а також сепаратистських силам, які виступають за незалежність Тибету.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK