На відновлення сектора Гази виділено понад $ 5 млрд

На відновлення сектора Гази виділено понад $ 5 млрд
www.sem40.ru

Про це повідомив голова МЗС Єгипту Ахмед Абуль Гейт на прес-конференції в Шарм еш-Шейху, де зустрілися представники 70 держав. "Це значно більше, ніж ми припускали", - зізнався єгипетський міністр. 

Він пояснив, що безпосередньо на конференції було оголошено про виділення $ 4481 млрд., але з урахуванням попередніх зобов'язань донорів сума допомоги перевищила $ 5 млрд. Гроші підуть на надання гуманітарної допомоги населенню, реалізацію інфраструктурних проектів, будівництво житла для палестинців тощо. 

Учасники форуму в Шарм еш-Шейху закликали Ізраїль відкрити прикордонні переходи на кордоні сектора Гази для безперешкодної доставки гуманітарної допомоги та будівельних матеріалів. 

Зазначимо, найбільшими донорами стали Саудівська Аравія, США, і європейські країни. При цьому учасники конференції з відновлення сектора Гази не тільки надали допомогу, але й обговорили можливість встановлення тривалого миру на Близькому Сході. 

Зокрема, переговори провели держави з близькосхідного квартету (Росія, США, Євросоюзу та ООН). Вони визнали, що без стабільного миру в регіоні користь від матеріальної допомоги буде знівельована. 

Як відомо, переговори про тривале перемир'я між Ізраїлем і правлячим в секторі Газа ХАМАСом мали завершитися в лютому. Однак в останній момент вони зірвалися через вимоги Ізраїлю звільнити свого полоненого солдата Гілада Шаліта. У відповідь представники ХАМАСу заявили, що готові відпустити його тільки в обмін на палестинських ув'язнених. 

Нагадаємо, з 27 грудня по 17 січня Ізраїль проводив у секторі Гази військову операцію Литий свинець. В результаті загинули майже півтори тисячі палестинців, понад 5 тис. осіб отримали поранення. Загальні збитки, завдані анклаву, оцінюють в 2 млрд. доларів.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK