У Москві почалися слухання по другій справі Ходорковського

У Москві почалися слухання по другій справі Ходорковського
novayagazeta.ru

Ходорковському і Лебедєву закидають розкрадання чужого майна у великих і особливо великих розмірах з використанням службового становища. Суддя оголосив судове засідання відкритим.

Попередні слухання, за нормами закону, проходили у закритому режимі, тому пресу попросили вийти з зали. Коли Ходорковського і Лебедєва завели до зал, вони посміхалися, проте не стали відповідати на жодне запитання журналістів. Екс-голова ЮКОСу на запитання про самопочуття кивнув, але не став розмовляти з представниками преси.

У судову залу потрапило близько 150 журналістів з усіх континентів. На процес приїхали не тільки російські та європейські ЗМІ, але й преса з Австралії, Японії, Африки, Аргентини.

Приблизно 300 співробітників міліції охороняють у вівторок будівлю суду та сьомий Ростовський провулок, на якому вона розташована. Щоб потрапити всередину, необхідно пред'явити документи і сумки для огляду співробітникам міліції ще за кілька будинків від суду. Рух вулицею не перекривається, однак пішоходів міліціонери пускають неохоче.

Нагадаємо, вчора Михайло Ходорковський заявив, що процес по другій кримінальній справі щодо нього стане "небезцікавим видовищем".

Раніше повідомлялося, що Ходорковський, переправлений за шахрайство до Москви в зв'язку із судовим процесом по другій кримінальній справі, його розмістили в СІЗО Матроська тиша в чотиримісній камері.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK