Обама: У листі Медведєву не було пропозиції про обмін послугами

Обама: У листі Медведєву не було пропозиції про обмін послугами
redwool.com

Як повідомляє агентство Reuters, сьогодні, 3 березня, Обама заявив, що його лист російському президентові не містив пропозиції про обмін послугами.

"Те, про що я сказав у посланні, це те, про що я говорив привселюдно, тобто про те, що система ПРО, про яку ми говорили в Європі, направлена не проти Росії, але проти Ірану", - повідомив Обама на спільній прес-конференції з британським прем’єром Гордоном Брауном.

За словами американського президента, питання ПРО і Ірану пов’язані, але не таким чином, як це піднесли ЗМІ. "Я повідомив у цьому листі, що у тому обсязі,  у якому ми понизимо намір Ірану опанувати ядерну зброю, ми знизимо і необхідність у системі ПРО", - зазначив він.

Нагадаємо, напередодні газета New York Times написала, що у відправленому з Білого дому листі йшлося про готовність США відмовитися від розташування елементів своєї системи ПРО в Європі в обмін на допомогу Росії у вирішенні іранської ядерної проблеми.

Прес-служба Медведєва підтвердила факт отримання листа. Проте, за її інформацією, якихось конкретних пропозицій або взаємозобов’язуючих ініціатив у посланні не містилося.

Сам Медведєв, перебуваючи у Мадриді, заявив, що жодного розміну між питаннями іранської ядерної проблеми і питаннями ПРО США в Європі не буде. "Ми дійсно переписуємося. Але якщо говорити про якісь розміни або обміни, то можу вам сказати, що таким чином питання не ставилися", - сказав російський президент, зазначивши, що така постановка питання, як розмін, неконструктивна.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK