Клінтон має намір переконати Росію взяти участь у проекті ПРО в Європі

Клінтон має намір переконати Росію взяти участь у проекті ПРО в Європі
АР

Про це повідомляє AFP 4 березня. 

Зі слів Клінтон, вони починають розуміти, що цей проект не направлений проти Росії. 

Крім того, нова адміністрація США хоче налагодити з Росією більш міцний і значущий діалог з ряду питань, ніж був у попереднього уряду у Вашингтоні на чолі з президентом Джорджем Бушем. 

Клінтон підтвердила, що її висловлювання відносяться в тому числі до проблематики протиракетної оборони (ПРО). "Давайте переведемо це питання в серйозне русло", - сказала керівник зовнішньополітичного відомства США. 

При цьому вона в черговий раз запевнила, що плани створення системи ПРО розроблялися владою США у відповідь на погрози з боку Ірану. "Іран становить загрозу Європі та Росії. Ми вважаємо, що це заслуговує пильної вивчення, і саме це ми і збираємося робити", - заявила Клінтон. 

"Точно так само, як ми повинні були побудувати спільну систему оборони з Європою в ХХ столітті, ми повинні створити її і в ХХI столітті, - зазначила в зв'язку з цим держсекретар США. - Моя надія полягає в тому, що ми переконаємо Росію стати частиною такої системи захисту ". 

Ця заява прозвучала напередодні зустрічі Росія-НАТО в Брюсселі, а також напередодні зустрічі Клінтон з головою російського МЗС Сергієм Лавровим, яку планується провести в Женеві цього тижня. 

Нагадаємо, 2 грудня 2008 року Північноатлантичний альянс вирішив відновити політичний діалог з Росією, який було перервано під час війни в Південній Осетії. А вже 2 лютого спецпредставник НАТО з питань Кавказу і Центральної Азії Роберт Сіммонс заявив, що Альянс має намір відновити співробітництво з Росією. 

7 лютого Генсек НАТО заявив, що готовий залучити Росію до обговорення питання системи ПРО, але Москва повинна переглянути свою картину світу. 

Вчора в ЗМІ з'явилася інформація про те, що голови міністерств закордонних справ країн-членів НАТО на засіданні в Брюсселі прийняли рішення відновити відносини з Росією на вищому рівні.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK