Чавес оголосив війну ЗМІ, підконтрольним олігархам

Чавес оголосив війну ЗМІ, підконтрольним олігархам
Reuters

Під час свого виступу перед прихильниками Чавес закликав мерів і губернаторів "окреслити карту ЗМІ" щоб з’ясувати які "знаходяться в руках олігархів".

За словами венесуельського лідера, "якщо б не брехня, маніпуляції та перебільшення" цих ЗМІ, популярність уряду серед населення була б не менше 80 відсотків.

За роки перебування при владі Чавес значно послабив роль приватних телеканалів, які критикують його режим. У 2007 році він відмовився продовжити ліцензію на мовлення каналу RCTV на тій підставі, що телеканал підтримав спробу перевороту 2002.

Водночас державні ЗМІ відображають виключно точку зору президента і уряду Венесуели. Так, аналіз телеефіру напередодні виграного Чавесом референдуму з питання про скасування обмежень на кількість президентських термінів показав, що на державному телеканалі VTV поправки до конституції висвітлювалися позитивно 93 відсотки ефірного часу.

Нагадаємо, 15 лютого на всенародному референдумі 54% громадян Венесуели висловилися за скасування обмежень на переобрання президента країни і всіх виборних керівників держави. Таким чином, Уго Чавес отримав право переобиратися на третій президентський термін.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK