Рогозін: РФ готова відновити повноформатну співпрацю з НАТО

Рогозін: РФ готова відновити повноформатну співпрацю з НАТО
sreda.org

Про це заявив у середу, 4 березня, постійний представник РФ при НАТО Дмитро Рогозін.

Рогозін повідомив, що у зв'язку із майбутньою зустріччю натовських міністрів він провів у середу "інтенсивні політичні консультації" на двосторонньому рівні з генеральним секретарем НАТО Яапом де Хооп Схеффером, головнокомандувачем об'єднаними збройними силами НАТО в Європі американським генералом Джоном Креддоком і постійним представником США при альянсі Куртом Волкером.

"Після цих зустрічей у мене посилилося відчуття того, що НАТО рухається у правильному напрямку і виправляє колишні підходи", - сказав Рогозін.

Офіційний представник альянсу Джеймс Аппатурай повідомив у середу, що генсек НАТО сподівається, що глави МЗС країн альянсу приймуть у Брюсселі рішення про відновлення роботи РРН.

За словами Аппатурая, Схеффер проінформує в четвер міністрів про політичні контакти, які він мав з постійним представником Росії при НАТО Дмитром Рогозіним і віце-прем'єром Сергієм Івановим, які були спрямовані на нормалізацію діалогу між альянсом і Росією.

Між тим, декілька інформаційних агентств з посиланням на власні джерела в альянсі повідомляють, що відновити взаємини з Росією чиновники НАТО спробують під час візиту до Європи держсекретаря США Гіларі Клінтон.

Як передає Рейтер, вирішальним стало саме зміна позиції адміністрації США після приходу в Білий дім нового президента.

Інформаційне агентство повідомляє, що представники США зараз наголошують, що у них з Москвою спільні інтереси - включаючи боротьбу проти військових дій ісламістів в Афганістані та інших країнах, а також спільні побоювання щодо ядерних планів Ірану.

Нагадаємо, 2 грудня 2008 року Північноатлантичний альянс вирішив відновити політичний діалог з Росією, який було перервано під час війни в Південній Осетії. А вже 2 лютого спецпредставник НАТО по Кавказу і Центральній Азії Роберт Сіммонс заявив, що Альянс має намір відновити співробітництво з Росією.

7 лютого Генсек НАТО заявив, що готовий залучити Росію до обговорення питання системи ПРО, але Москва повинна переглянути свою картину світу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK