Турецький суд засудив українського хакера до 30-ти років в'язниці

Турецький суд засудив українського хакера до 30-ти років в'язниці
Reuters

Максима Ястремського звинуватили в крадіжці інформації та присвоєнні грошей з банківських карток клієнтів американських і турецьких банків.

За даними ЗМІ, хакер під ім'ям Максик зламав понад п'ятдесят тисяч кредитних карток, і заробив таким чином більше одинадцяти мільйонів доларів.

Представник турецької судової влади заявив, що хакер продавав дані про кредитки кілька років. Його затримали в одному з турецьких готелів два роки тому. Поліція виявила фальшиві паспорти, комп'ютери з інформацією про тисячі власників кредитних карток в США і європейських країнах.

Родичі засудженого подали апеляцію до суду Анкари. У вироку немає конкретних доказів, вважають вони, а всі звинувачення базуються на інформації, яка знаходилася в пам'яті ноутбука, знайденого в готелі.

Суд над Ястремським розпочався 23 червня минулого року. Американські спецслужби також підозрювали українця у зв'язках з Аль-Каїдою. Раніше США висунули свої звинувачення українському хакеру.

Нагадаємо, раніше американські правоохоронці намагалися залучити до відповідальності ужгородського хакера Олександра Дорожка. Його підозрювали у взломі секретних даних компанії IMS Health і одержанні завдяки цьому на біржі $ 280 тис. Суд відбувся, але Дорожка не викрили в незаконних діях.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK