Ведучий CNN відмовився від поста головного лікаря США через низьку зарплату

Ведучий CNN відмовився від поста головного лікаря США через низьку зарплату
weblogs.newsday.com

Як повідомляє Fox News, Гупта планує продовжити лікарську практику й роботу на телеканалі. Крім того, як відомий ведучий CNN Вольф Блітцер, Гупта хоче більше часу проводити з сім'єю, а робота в якості головного лікаря США позбавила б його такої можливості.

Між тим, за однією з версій, Гупту могли не влаштувати умови роботи на посту головного лікаря при Обамі. Президент США Барак Обама прийняв рішення частково урізати обов'язки майбутнього глави міністерства охорони здоров'я, заснувавши окрему посаду директора по реформі охорони здоров'я. Таким чином, Гупті довелося б звітувати відразу перед двома начальниками, що, ймовірно, не сподобалось колишньому кандидатові в головні лікарі.

На рішенні Гупти міг позначитися і розмір заробітної плати, встановлений для головного лікаря США. Так, за офіційно опублікованими даними, зарплата Гупти на цьому посту становила б 153 тисячі доларів на рік, у той час як зараз, працюючи у ЗМІ та займаючись лікарською практикою, він заробляє набагато більше.

Доктор Гупта - фахівець в галузі нейрохірургії - веде на CNN програму House Call, пише авторську колонку в журнал Time, а також співпрацює з CBS News.

Головний лікар у США виконує в основному просвітницькі функції - інформує населення про ті чи інші проблеми в галузі охорони здоров'я, а також проводить кампанії з профілактики різних захворювань.

Нагадаємо, 2 березня Обама запропонував на посаду голови міністерства охорони здоров'я губернатора штату Канзас Кетлін Себеліус. Раніше Обама запропонував зайняти цей пост іншій людині - Тому Дешлу. Однак незабаром з'ясувалося, що Дешл не сплатив податки на суму понад 120 тисяч доларів, а також не відзвітував перед скарбницею за користування дорогим автомобілем і послугами персонального водія.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK