Бут просить не приписували йому демонічний образ Торговця смертю

Бут просить не приписували йому демонічний образ Торговця смертю
Reuters

"Я став заручником "демонічне образу", який вперше нашкрябав у книзі певний несумлінний письменник, а потім повторили на "блакитному екрані"", - йдеться у заяві Бута, повідомляє агентство AFP.

Прізвисько Торговець смертю з'явилося вперше з уст британського міністра закордонних справ, а пізніше було використано в однойменній книзі старшого експерта Вашингтонського Центру міжнародних оцінок і стратегії Дугласа Фара.

"Більше того, з кожною новою сходинкою цієї продукції, цей образ ставав все більш і більш брутальний, зловісний, ворожий і, практично, переріс в центр "світового зла", яке необхідно знищити", - додав російський бізнесмен.

Приблизно за два роки до виходу книги Торговець смертю у 2007 році на екранах кінотеатрів з’явився фільм за участю Ніколаса Кейджа Збройовий барон, сюжет якого, як зазначає агентство, був також заснований на історії Віктора Бута.

Нагадаємо, Віктора Бута арештували у Банкоку 6 березня. 8 травня Таїланд одержав від США офіційний запит про екстрадицію "збройового барона", і в разі визнання його провини бізнесменові загрожує довічне ув'язнення. Відповідно до доповіді ООН Бут брав участь у постачанні зброї в гарячі точки планети.

22 грудня 2008 року Бут дав перші свідчення на суді у справі про його екстрадицію в США, заявивши, що "не зробив нічого поганого".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK