Киргизстан розірвав угоди по Манас з країнами-союзниками США

Киргизстан розірвав угоди по Манас з країнами-союзниками США
glasweb.com

За запропонований урядом Киргизстану законопроект про розірвання угод з Австралією, Данією, Італією, Іспанією, Кореєю, Нідерландами, Норвегією, Новою Зеландією, Польщею, Туреччиною та Францією проголосували 80 депутатів. Проти - один, один утримався.

Нагадаємо, президент Киргизстану Курманбек Бакієв оголосив, що базу виведуть з території країни протягом півроку 3 лютого.

19 лютого Жогорку Кенеш (парламент) Киргизстану більшістю голосів прийняв рішення про денонсацію угоди з США про перебування їх військових контингентів на авіабазі в міжнародному аеропорту Манас у Бішкеку, а 20 лютого закон про виведення авіабази США з території країни підписав президент країни.

Авіабазу було відкрито в Україні в грудні 2001 року за мандатом ООН для здійснення бойових дій і гуманітарної допомоги в рамках антитерористичної операції США Незламна свобода в Афганістані.

Зараз на авіабазі в Манас знаходиться близько 1,2 тисячі військовослужбовців США та інших країн коаліції, а також військово-транспортні літаки та літаки-паливовозаправщики. Авіабаза, розташована на території, що прилягає до міжнародного аеропорту Манас столиці Киргизії, займає площу 224 гектарів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK