Медведєв підвів підсумки першого року президентства в Росії

Медведєв підвів підсумки першого року президентства в Росії
pictures.reuters.com

Для цього він записав відеозвернення, опубліковане у суботу на офіційному сайті президента Росії.  

"Я хотів би поговорити з вами про ті рішення, які були прийняті, про ті проблеми, з якими ми зіштовхнулися, але насамперед я хотів би ще раз подякувати всім, хто прийшов тоді на вибори і хто підтримав мене як майбутнього президента країни", - пояснив своє рішення Медведєв.

Також, однієї з основних тем звернення стала світова фінансова криза, яка, за словами президента, стала головним фактором, який вплинув на життя в Росії за останній рік. Однак Медведєв підкреслив, що однаково не має наміру відмовлятися від ідеї створення в Москві світового фінансового центру.  

"Звичайно, ця криза досить істотно змінила наші плани, але я хотів би спеціально підкреслити, що ми, проте, незважаючи на всі ці труднощі, повинні продовжити рух уперед", - підкреслив Медведєв.  

"Зрозуміло, що одне з таких великих амбіційних завдань, як формування в Москві світового фінансового центру, яке озвучувалося мною на початку минулого року на низці конференцій, які тоді проходили, -  сьогодні не є завданням номер один, але це зовсім не виходить, що від цієї ідеї потрібно відмовитися," - сказав Медведєв.

"Навпаки, криза світових валют і ситуація навколо долара, ситуація навколо існуючих фінансових ринків, діяльності світових фінансових структур ставить на порядок денний завдання створення нової світової фінансової архітектури", - зазначає він.  

"У рубля як і раніше є всі можливості, в остаточному підсумку, стати однією з резервних фінансових одиниць, однією зі світових резервних валют", - упевнений Медведєв.

У свою чергу, він нагадав, що під час кризи загострилося питання створення нових робочих місць, і розвиток цифрових технологій.

Також президент заявив про намір, незважаючи на фінансові складності, продовжити реалізацію демографічної політики.  

"Ми повинні послідовно реалізовувати всі заплановані рішення для виправлення демографічної ситуації в країні. Це ті самі заходи з підтримки народжуваності і зниження смертності, які ми вважаємо пріоритетними і які вже зараз реалізуються в державі", - сказав він.

"Звичайно, їх доведеться адаптувати до кризової ситуації, але ми їх не зупинятимемо", - запевнив президент.   

Не менш важливо, на думку президента, в умовах кризи зберегти можливості розвитку будівельного комплексу.

"Будівельний комплекс і будівництво житла завжди давали й будуть давати так званий мультиплікативний ефект, і створюючи нові робочі місця і дозволяючи вирішувати найголовніше соціальне завдання забезпечення житлом", - пояснив він.   


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK