Молодший син Кім Чен Іра не пройшов до парламенту КНДР

Молодший син Кім Чен Іра не пройшов до парламенту КНДР
lenta.ru

Як повідомляють ЗМІ Північної Кореї, в нових списках депутатів однопалатнийпарламент, який за конституцією країни вважається найвищим органом державноївлади, Кім Чен Уна не виявилось. Цей факт здивував міжнародну громадськість,оскільки раніше незалежні спостерігачі припускали, що Кім Чен Ун може коли-небудьстати спадкоємцем свого батька на вищих державних посадах.

Нагадаємо, що сам Кім Чен Ір був одноголосно переобраний в Верховні народнізбори при стовідсотковій явці на своїй ділянці і явці в 99,98% по всій країні.Лідер КНДР був єдиним кандидатом від ділянки зі "щасливим номером"333, де, як повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї, всі виборці взялиучасть у виборах і проголосували за верховного головнокомандувача Корейськоїнародної армії. "Це є вираженням усіма військовослужбовцями та народомабсолютної підтримки та повної довіри Кім Чен Іра", - відзначає агентство.

Саме голосування в Північній Кореї являє собою відпрацьований ритуал: виборціспершу низько вклоняються портретам Кім Чен Іра і його покійного батька, що висятьна стіні колишнього президента країни Кім Ір Сена, а потім двома руками берутьвиборчий бюлетень і опускають його в урну.

Біля урни кладуть простий олівець, яким виборець може викреслити кандидата збюлетеня. За словами північнокорейський перебіжчиків у Південній Кореї, олівецьзалишається незатребуваним. Оскільки в кожному окрузі зареєстрований лише одинкандидат, Викреслювання його з бюлетеня на результат голосування в будь-якомувипадку не впливає.

Кім Чен Ір став на чолі держави в 1994 році після смерті свого батька,колишнього лідера КНДР Кім Ір Сена. На даний момент він жодного разу публічноне давав зрозуміти, хто з його трьох синів може стати його наступником ізайняти пост керівника країни.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK