Розвідка США: Іран поки не здатний створити ядерну бомбу

Розвідка США: Іран поки не здатний створити ядерну бомбу
ruscience.newmail.ru

За словами Блера, у Тегерана є тільки низькозбагачений уран, а для того, щоб зробити атомну бомбу, необхідний високозбагачений уран. У той семий час в Ірані "ще не прийняли цього рішення" (про виробництво високозбагаченого урану), заявив Блер.

Нагадаємо, 1 березня начальник штабу ВС США адмірал Майкл Мулло заявив, що Іран вже назбирав необхідний ядерний потенціал для початку виробництва атомної бомби. Однак через день голова Пентагону Роберт Гейтс спростував цю інформацію.

20 лютого МАГАТЕ (Міжнародне агентство з атомної енергії) визнало, що Іран накопичив більше однієї тонни низькозбагаченого гексофториду урану, достатню кількість для виготовлення однієї ядерної бомби.

***

США звинувачують Іран у створенні незаконного ядерного потенціалу і підтримці тероризму. Влада Ірану відкидає ці звинувачення і стверджує, що в країні розробляється тільки мирний атом.

Як повідомлялося, після перемоги Обами на президентських виборах, Вашингтон заявив про готовність вступити в прямий діалог з Іраном для вирішення міжнародних і регіональних проблем. Зокрема новий президент США заявляв, що Америка простягне руку дружби Ірану, якщо Тегеран "розтисне свій кулак".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK