Президент Болівії зжував листок коки на конференції ООН із наркотиків

Президент Болівії зжував листок коки на конференції ООН із наркотиків
AP

Зокрема, він запропонував виключити коку із конвенції 1961 року, у якій перераховано нелегальні речовини, і замість рослини включити до списку заборонених пасту коки (її курять із тютюном або марихуаною).

За словами болівійського лідера, листки цієї рослини не можна прирівнювати до кокаїну, оскільки вони не завдають жодної шкоди здоров'ю і не викликають звикання. Сам Моралес, за його словами, регулярно жує коку уже протягом 10 років та вирощує цю рослину.

Зазначимо, що президент Болівії і до цього неодноразово заявляв, що вирощування листків коки неможливо припинити. Покарання за це він називає провокацією щодо ідентичності та культури болівійський народу. Моралес навіть оголосив традиційну культуру коки національним надбанням країни.

Водночас, він виступає за активну боротьбу із незаконним наркотрафіком. За останні два роки у Болівії було знищено близько 18 тисяч гектарів нелегальної посадки коки (за законом дозволено засівати не більше 5 тисяч гектарів для внутрішнього споживання).

Як відомо, Болівія займає третє місце у світі з виробництва листка коки, який є головною сировиною для отримання наркотику кокаїну та його похідних. Перше місце утримує Колумбія, друге - Перу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK