У Японії почалося цвітіння сакури

У Японії почалося цвітіння сакури
liveinternet.ru

Сакура розцвіла там на 13 днів раніше звичайного терміну. Це абсолютний рекорд з 1953 року, коли в країні почали на науковій основі фіксувати такі дати і складати точну статистику.

Тепер щодня, як зведення бойових дій, національні засоби масової інформації повідомлятимуть про просування фронту цвітіння все далі на північ японської території.

Із особливим інтересом жителі країни стежать за вишнями в сінтоістському храмі Ясукуні в центрі Токіо. Поява на них перших квіток означає, що священна пора захоплення сакурою прийшла і в японську столицю.

Японці не обривають гілки вишні, хоча деякі школи ікебани роблять з їх використанням вишукані композиції.

Більшість жителів країни в нинішню пору переважно у вільний час відвідують парки, які через кілька тижнів будуть буквально потопати в морі квітів усіх відтінків рожевого.

За старовинною традицією, мільйони японців влаштовують пікніки з випивкою та закускою прямо під деревами і насолоджуються видом пелюсток, які поволі опадають.

Однак, для муніципальних служб і поліції такі розваги обертаються необхідністю щодня прибирати з парків гори сміття і втихомирювати громадян напідпитку.

Першу згадку про сакуру в японській літературі було зроблено ще в 712 році н.е. Її цвітіння асоціюється з легким естетичним сумом і нагадує про швидкоплинність краси.

У Японії є п'ять основних видів сакури і не менше 200 гібридів, які створено садівниками.

Щорічний період цвітіння сакури триває менше тижня, однак в південних районах Японії він настає трохи раніше, ніж у північних. Усього з моменту розцвітання перших дерев на півдні країни до відцвітання останніх дерев на півночі проходить близько місяця.

Нагадаємо, в минулому році метеорологічна служба Японії офіційно оголосила про початок сезону цвітіння сакури 22 березня.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK