Влада Мексики осудила Forbes: в список мільярдерів потрапив відомий наркобарон

Влада Мексики осудила Forbes: в список мільярдерів потрапив відомий наркобарон
АР

Раніше президент Мексики Феліпе Калдерон і генеральний прокурор Едуардо Медіна Мора закликали Forbes не захищати злочинця, порівнюючи його у своєму списку з чесними бізнесменами.

При цьому президент країни заявив: "Схоже, що проти Мексики розгорнуто кампанію з дискредитації дій влади по боротьбі з наркомафією і возвеличення злочинців".

Мексиканський наркобарон Хоакін Гусман, статок якого, за даними журналу, оцінюється в 1 мільярд доларів, знаходиться на 701-му місці в списку найбагатших людей планети.

Він отримав прізвисько Крихітка за свій зріст, який не перевищує 1,55 метра. У 2001 році йому вдалося втекти з мексиканської в'язниці, яка особливо сильно охороняється, де він відбував тривалий термін ув'язнення.

Незважаючи на всі зусилля мексиканських правоохоронних органів, його досі так і не вдалося затримати. За даними спецслужб, 51-річний злочинець ховається в Мексиці, щоденно змінюючи своє місце розташування та мобільні телефони.

За своїм масштабом і впливу його можна порівняти з відомим колумбійським наркобароном Пабло Ескобаром, якого було вбито американськими спецслужбами 1993 року.

Американський уряд оголосив про нагороду в 5 мільйонів доларів за затримання Хоакіна Гусмана.

Нагадаємо, цього року в список найбагатших людей планети увійшли 793 багатія. Перше місце в списку повернув собі американський мільярдер Біл Гейтс.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK