Влада Австралії закрила десятки пляжів через величезну нафтову пляму

Влада Австралії закрила десятки пляжів через величезну нафтову пляму
АР

Як повідомляє AP, судно зазнало катастрофи в ніч на середу, 11 березня. Через шторм з його борту змило 31 контейнер із селітрою; один із них пошкодив обшивку корабля і паливний бак, з якого почали розливатися нафтопродукти.

За різними даними, забруднено від 35 до 60 кілометрів австралійських пляжів. При цьому захисники навколишнього середовища вважають, що у воду пролилося набагато більше, ніж 30 тонн нафти.

Небезпекою для навколишнього середовища є і 620 тонн селітри. Якщо частина з них потрапить із контейнерів у воду, існує небезпека загибелі морського життя поблизу австралійського узбережжя.

Екологи зазначають, що представникам живої природи Австралії поки завдано зовсім невеликий збиток, при цьому попереджають: якщо люди не докладуть всіх зусиль, щоб якнайшвидше нейтралізувати субстанцію, нафта протягом багатьох років буде вбивати усе живе.

Штраф, який пред'являть компанії-судновласнику Swire, може скласти більше мільйона доларів США, однак якщо її визнають відповідальною за екологічну катастрофу, з неї можуть стягнути до 160 мільйонів доларів.

Нагадаємо, на початку лютого повідомлялося, що біля річки Де-Плейнс в передмісті американського міста Чикаго, штат Іллінойс, через поломку цистерни на одному із заводів компанії Caterpillar вилилося 250 тонн нафтопродуктів. Розлив мастильно-охолоджувальної емульсії призвів до утворення нафтової плями протяжністю п'ять кілометрів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK