У найбільшому торговому центрі Бангладеш виникла пожежа: одна людина загинула

У найбільшому торговому центрі Бангладеш виникла пожежа: одна людина загинула
АР

Вогнище загоряння виникло на 17-му поверсі 21-поверхового офісного будинку Басундхара-Сіті, нижні шість поверхів якого займає торговий центр.

Місцеві ЗМІ повідомляють про загибель одного пожежного. Однак є також відомості про загибель сторожа компанії Basundhara Group, яка володіє і управляє комплексом.

Крім того, кілька десятків людей отримали опіки, зараз їм надають медичну допомогу.

Водночас, постраждалих могло бути набагато більше. Сьогодні, в п'ятницю, у мусульманській країні Бангладеш вихідний день. У зв'язку з цим більшість офісних працівників не були в будівлі.

На місце інциденту прибули пожежні, поліція, військовослужбовці та співробітники спецпідрозділів. Необхідно було також втручання прем'єр-міністра країни Хасін Вазед, яка призначила керівників рятувальної операції.

Зараз, за словами представників поліції і очевидців, у будинку блоковано кілька десятків відвідувачів та співробітників, люди піднімаються на дах, звідки їх намагаються евакуювати військові вертольоти. Ситуацію ускладнює те, що у пожежників не було драбини, здатної дістати вище 13-го поверху. Крім того, поширенню вогню сприяє сильний вітер. За інформацією Бі-бі-сі, температура в приміщенні така висока, що там почали плавитися шибки.

Причина виникнення пожежі поки невідома. Зазначимо, центр Басундхара-Сіті було відкрито в 2004 році. У ньому розташовано більше 2 тисяч магазинів, ресторанів і кафе. Будівництво комплексу обійшлося у 100 млн доларів. Щодня його відвідують до 25 тисяч осіб.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK