Чавес спростував заяви про організацію російської бази в Венесуелі

Чавес спростував заяви про організацію російської бази в Венесуелі
tu160.info

Чавес уточнив, що його країна в будь-який час готова надати територію для посадки російських літаків, якщо їм це буде необхідно.

"Я говорив президенту РФ Дмитру Медведєву, що російська стратегічна авіація може в будь-який час скористатися територією Венесуели для зупинки, якщо це буде входити в її стратегічні плани", - цитує президента Венесуели агентство Associated Press.

Нагадаємо, 14 березня начальник штабу далекої авіації РФ генерал-майор Анатолій Жихарев заявив, що президент Венесуели Уго Чавес запропонував використовувати аеродром на венесуельському острові Арчіла для тимчасового базування літаків стратегічної авіації ВПС РФ.

Генерал також заявив, що для базування стратегічних бомбардувальників ВПС Росії можуть використовуватися аеродроми на Кубі.

У вересні минулого року політ у Венесуелу зробили два російські стратегічні бомбардувальники Ту-160. Вони виконали завдання із повітряного патрулювання в акваторії Карибського моря, після чого повернулися на базу в Росії.

Як повідомлялося, 3 грудня 2008 року, завершилися спільні військово-морські навчання Росії і Венесуели, в яких брали участі кораблі Північного флоту РФ на чолі з атомним крейсером Петр Великий.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK