На виборах президента Сальвадору переміг кандидат від партії колишніх повстанців

На виборах президента Сальвадору переміг кандидат від партії колишніх повстанців
АР

Як повідомив голова Верховного виборчого трибуналу країни, після підрахунку 90,68% виборчих бюлетенів за Маурісіо Фунеса віддали голоси 51,27% виборців.

Свою поразку на виборах вже визнав кандидат від консервативної партії ARENA, екс-поліцейський Родріго Авіла, який набрав менше 48 відсотків підрахованих голосів.

Новий президент Сальвадору Маурісіо Фунес, виступаючи перед своїми прихильниками, заявив, що це перемога усіх демократичних сил Сальвадору. "Ми будемо співпрацювати з усіма політичними силами країни за новий демократичний Сальвадор", - сказав Фунес. Він закликав усі політичні сили країни до національного порозуміння і єднання.

Фунес завоював популярність за два десятиліття роботи на телебаченні, викриваючи факти корупції та соціальної нерівності в країні.

Передвиборча кампанія лівого кандидата пройшла під червоними прапорами фронту, який було створено у 1980 році для боротьби з антинародним режимом. ФНВФМ за підтримки Куби й Нікарагуа вів партизанську війну проти військової диктатури з 1980 по 1992 роки. Після підписання у 1992 році мирних угод фронт трансформувався у легальну ліву політичну партію.

За роки військового протистояння у Сальвадорі загинуло близько 75 тисяч чоловік, економічний збиток склав майже 2 мільярди доларів.

Маурісіо Фунес виступає з соціалістичних позицій та ставку у своїй передвиборчій кампанії зробив на найбідніші верстви населення, пообіцявши у разі своєї перемоги підвищити рівень життя сальвадорців.

У січні 2009 року Фронт Національного Визволення імені Фарабундо Марті здобув перемогу на парламентських виборах. Тим не менше, праві партії зуміли організувати коаліцію, що володіє більшістю голосів у парламенті.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK