Нідерланди збільшать контингент в Афганістані

Нідерланди збільшать контингент в Афганістані
Reuters

На думку міністрів закордонних справ і оборони Максима Ферхахена і Еймерта ван Мідделкоопа, залучення цих сил терміново необхідно для поліпшення становища зі збором розвідданих для міжнародного контингенту в Афганістані.

Спецназ і морські піхотинці вестимуть розвідку і затримуватимуть бойовиків руху Талібан, що займаються установкою мін. Командування голландськими спецпідрозділами буде здійснюватися із штаб-квартири міжнародних сил ISAF, що перебуває в Кабулі.

Крім напрямку спецназу, Нідерланди встановлять на своїх бойових літаках F-16, що знаходяться в Афганістані, спеціальну апаратуру, яка дозволяє з більшим, ніж зараз, успіхом виявляти міни, які встановлено бойовиками на дорогах.

Голландці також доставлять в Афганістан дев'ять нових бронетранспортерів Бушмастер на додаток до сорока восьми таких машин, які вже знаходяться там. У цілому число нідерландських військовослужбовців в Афганістані у нинішньому році досягне рекордної величини - майже двох тисяч осіб. Але вже на початку 2010 року воно знизиться до 1850 солдатів і офіцерів.

Нагадаємо, в лютому президент США Барак Обама підписав розпорядження про збільшення американського військового контингенту, який дислоковано в Афганістані. За неофіційними даними, в Афганістан буде направлено 17 тисяч осіб. На даний момент в Афганістані несуть службу 33 тисячі американських військових.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK