Переворот на Мадагаскарі: Армія вимагає відставки президента

Переворот на Мадагаскарі: Армія вимагає відставки президента
korrespondent.net/world/774228

Сьогодні, 16 березня, мадагаскарська армія здійснила захоплення палацу президента, в якому, проте не було самого глави держави Марка Равалуманани. Він переховується в іншій резиденції, що в 12 кілометрах від столиці і пропонує провести перестановки у вищих ешелонах влади шляхом референдуму. Проте лідер опозиції Андрі Ражуеліна, якому симпатизують військові, закликав правоохоронні органи без зволікання заарештувати президента країни.

Після захоплення президентського палацу полковник Андре Андріарідзона заявив, що в планах армії немає негайного захоплення тієї резиденції, в якій зараз переховується Равалуманана. За його словами, бунтівники проти кровопролиття, тому не чинитимуть жодних дій, поки не зрозуміють намірів гвардії, що захищає президента.

Зазначимо, охорона глави держави складається приблизно з 500 осіб, проте деякі з них перейшли на сторону армії, що підтримує лідера опозиції.

Як повідомлялося, політична криза на Мадагаскарі перейшла в активну фазу в січні, коли прихильники лідера опозиції Андре Ражуеліни, який звинувачує президента у диктатурі, провели на центральній площі Антананаріву мітинг.

Уряд наказав відкрити вогонь по демонстрантах, внаслідок чого загинуло 23 людини. За даними Reuters, загалом з початку кризи у зіткненнях опозиції і сил безпеки загинуло 135 людей.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK