Відпустку на курортах проводять лише 14% росіян – опитування

Відпустку на курортах проводять лише 14% росіян – опитування
www.diggreader.ru

Такі дані надала керівник відділу соціальних досліджень ВЦДГД Олена Пахомова. З її слів, інші воліють проводити відпустку на дачі або у родичів. 

"Санаторно-курортне лікування для більшості людей зараз недоступне, і показником цього є те, що лише 14% зазначили, що за останні два-три роки або вони самі, або хтось з їхніх близьких виїжджали на відпочинок", - сказала Пахомова. Вона зазначила, що санаторно-курортне лікування недоступне з двох причин - брак коштів та брак часу. 

Майже чверть (26%) працюючих росіян заявляють, що їм взагалі не вдається відпочити протягом літа. При цьому 65% опитаних зазначають, що під час відпустки не можуть відновити своє здоров'я. 

"Ми протягом трьох-чотирьох років спостерігаємо існування стійкої, накопиченої втоми серед економічно працездатного населення, коли люди протягом відпустки не можуть повноцінно відпочити і відновити своє здоров'я", - повідомила Пахомова. 

Експерт зазначила, що переважна більшість опитаних ВЦДГД заявили про своє бажання пройти лікування на курортах Сочі, Краснодарського краю і Кавказьких мінеральних вод. "Лише 9% респондентів з 1,6 тисячі сказали, що не хотіли б відвідати російські курорти - вони не бачать в цьому необхідності. Однак багато хто з росіян, особливо середніх вікових груп, прекрасно знають і люблять ці курорти", - додала Олена Пахомова.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK