Обама рекомендує не заохочувати Україну і Грузію до вступу у НАТО

Обама рекомендує не заохочувати Україну і Грузію до вступу у НАТО
images.zman.com

Про це повідомляє AFP 16 березня. 

У документі пропонується змиритися з тим, що ні Україна, ні Грузія не готові до членства в НАТО і використовувати інші можливості розвитку партнерських відносин з цими країнами. 

Як альтернативу членства в НАТО сенатори бачать для Грузії і України особливу форму співпраці з військовим альянсом. 

Відносно розміщення елементів ПРО в Східній Європі Обамі також пропонується застосувати більш виважену тактику і по-новому подивитися на розміщення протиракетних систем в Польщі і Чехії. 

На думку авторів тексту, позиція Росії зміниться, якщо мова йтиме про будівництво спільного щита від іранських чи інших ракет. 

У розділі економіки Обамі порадили сприяти прийому Росії до СОТ і терміново скасувати прийняту в 1974 році поправку Джексона-Веніка, яка до цього дня обмежує торговельні відносини з Росією. 

Загалом незалежна комісія, яку очолює колишній сенатор-демократ Гері Хартом і республіканцем Чаком Хейгелем, запропонувала Обамі 19 рекомендацій щодо політики стосовно Росії. 

Доповідь стала результатом роботи комісії, яка тривала протягом декількох місяців і завершилася зустріччю в Кремлі Харта і Хейгеля з президентом Росії Дмитром Медведєвим. 

Рекомендації комісії були передані раднику Обами з національної безпеки Джиму Джонсу і віце-президенту Джо Байдену. 

Між тим, міністерство закордонних справ України заявило, що розробка попередньої річної національної програми підготовки України до вступу до НАТО перебуває на завершальній стадії. 

Президент України 13 березня заявив, що вступ України до НАТО стане гарантом національного суверенітету і територіальної цілісності країни, а також зазначив, що не бачить альтернативи вступу до НАТО.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK