У ядерному центрі ПАР оголошено надзвичайну ситуацію

У ядерному центрі ПАР оголошено надзвичайну ситуацію
www.annews.ru

Про це повідомляє сайт газети Pretoria News з посиланням на заяву Південно-Африканської ядерно-енергетичної корпорації NECSA. 

Як сказано в заяві NECSA, ненормально високий рівень гамма-випромінювання, а також газів ксенон і криптон був зафіксований всередині та в околицях будівлі, де виробляються радіоізотопи для медичного застосування. 

Відповідно до заяви, рівень радіації перевищував операційні ліміти, однак її загальна кількість залишалося в межах денної норми. 

NECSA уточнює, що незабаром рівень радіації повернувся до нормальних показників, і надзвичайну ситуацію на об'єкті скасовано. 

Причини виникнення аварійної ситуації розслідуються. 

Голова громадської організації Коаліція проти атомної енергії (Coalition Against Nuclear energy) Майк Канті (Mike Kantey) заявив, що він дуже стурбований інцидентом. Канті зажадав від національного управління ядерної енергії надати вичерпну інформацію про те, що сталося, оскільки побоюється можливості викиду радіоактивного йоду. 

Пеліндаба - ядерний центр, створений ще за часів расистської ПАР за допомогою Франції. Там у 1980-х роках була створена перша в Африці атомна бомба, а тепер ведуться розробки нових ядерних реакторів. Витік стався з цеху, де виготовляються радіоізотопи для медичного обладнання.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK