Великобританія вводить пряме правління на своїй заморській території

Великобританія вводить пряме правління на своїй заморській території
great-british-events.co.uk

Як повідомляє AFP, на такий крок британський уряд вирішив піти після того, як місцева влада опинилася замішаною в гучний корупційний скандал. Британія також звинувачує уряд Теркса і Кайкоса в некомпетентності.

Питання про розпуск уряду і парламенту та введення губернаторського правління Теркса і Кайкоса винесено на розгляд британського парламенту, планується, що законодавці розглянуть його до кінця березня.

Якщо парламент дасть свою згоду, то уряд і асамблею (парламент) Теркса і Кайкоса буде розпущено, а управління заморською територією буде повністю передано британському губернатору. Лондон планує ввести пряме управління Терксом і Кайкосом мінімум на два роки.

Факти масштабної корупції серед місцевої влади було розкрито в ході розслідування, яке розпочато у липні 2008 року. Результати розслідування представлено уряду Великобританії на початку 2009 року.

Острови Теркс і Кайкос, що входять до складу архіпелагу Багамських островів, отримали право вибирати власний уряд і парламент з 1976 року. Британія була готова надати островам незалежність, однак уже в 1982 році після чергових виборів новий склад місцевої влади Теркса і Кайкоса прийняв рішення відмовитися від отримання державної незалежності і зберегти статус заморської території Великобританії.

На островах проживає близько 32 тисяч осіб, більшість з яких є британськими підданими. Основний дохід Терксу і Кайкосу приносять туризм та офшорні зони.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK