Медведєв: НАТО продовжує розширювати військову інфраструктуру поблизу кордонів Росії

Медведєв: НАТО продовжує розширювати військову інфраструктуру поблизу кордонів Росії
Reuters

"Не припиняються спроби розширення військової інфраструктури Північноатлантичного альянсу поблизу кордонів нашої країни", - сказав Медведєв на розширеному засіданні колегії Міноборони.

За словами президента, зберігаються загрози локальних криз і міжнародного тероризму: "Аналіз військово-політичної обстановки в світі показує, що в ряді регіонів залишається серйозний конфліктний потенціал".

"Усе це вимагає якісної модернізації наших Збройних сил, набуття ними нового перспективного вигляду, і для цього, незважаючи на поточні фінансові складності, сьогодні є всі необхідні умови", - заявив Медведєв, за словами якого, масштабне переозброєння російської армії і флоту розпочнеться з 2011 року.

Крім того, Дмитро Медведєв поставив завдання якісного підвищення боєготовності військ Російської Федерації і, в першу чергу, стратегічних ядерних сил.

Нагадаємо, у лютому Генсек НАТО Яап де Хооп Схеффер заявив, що готовий залучити Росію до обговорення питання системи ПРО, але Москва повинна переглянути свою картину світу.

13 березня постпред Росії при НАТО Дмитро Рогозін висловив побоювання стосовно можливого розширення Північноатлантичного альянсу за межі своєї традиційної територіальної відповідальності. На думку російського дипломата, дії Альянсу - "це взагалі виклик і Росії, і Китаю, і абсолютній більшості держав, що існують у світі".

5 березня міністри закордонних справ країн - учасниць НАТО офіційно оголосили про те, що Північноатлантичний альянс відновлює відносини з Росією. Дмитро Рогозін тоді підкреслив, що відтепер Москва контактуватиме з альянсом на своїх власних умовах.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK