РБК daily: Американський вибір Ющенка

РБК daily: Американський вибір Ющенка
Фото: Сайт Президента
Низка депутатів ВР з Партії регіонів (ПР) і БЮТ розповіли РБК Daily, що після всіх хитросплетінь аж ніяк не виключають, що Шамшура призначать у результаті угоди Блоку Юлії Тимошенко з Віктором Ющенком. Вся справа в тому, що вже кілька тижнів ходять чутки про оновлення складу уряду Тимошенко, однак проголосувати за нових міністрів неможливо, адже коаліції у ВР бракує голосів. Виходом може стати "пакетне голосування" - коаліціянти голосують за Шамшура, а депутати, які залишилися відданими Ющенку підтримують перестановки, необхідні Тимошенко.

Правда, офіційно лідер президентської фракції НУ-НС Микола Мартиненко повідомив, що коаліція пропонує на посаду глави МЗС Бориса Тарасюка, голову Народного Руху, який вже був з 1998 по 2000 рік міністром закордонних справ. "Кандидатура Тарасюка була спочатку непрохідна, оскільки він ніколи особливо і не приховував, що знаходиться в конфлікті з Президентом", - сказав РБК Daily директор Київського центру політичних досліджень та конфліктології Михайло Погребінський. До речі, в прес-службі ПР РБК Daily заявили, що також мають свою кандидатуру (постпред України при ООН Юрій Сергєєв), тому фракція буде голосувати проти.

"Існують дві точки зору щодо вибору Віктора Ющенка, - переконаний Михайло Погребінський. - З одного боку, він назвав чисто пронатовського кандидата для того, щоб Юлія Тимошенко відмовилася і у Президента з'явився привід для чергового звинувачення на її адресу. З іншого боку, з'явилася думка про те, що з приходом нової адміністрації США лідер України спробує налагодити відносини з Москвою, абсолютно безпідставна - Ющенко давно розуміє, що в Кремлі йому руку не потиснуть, тому й хоче поставити на місце глави МЗС свою, повністю пронатовську людину". На думку експерта, не зовсім зрозуміло, як проголосує Тимошенко. Оскільки їй, насправді, байдуже. У неї вже давно є свої люди, які допомагають їй спілкуватися за кордоном без допомоги МЗС.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK