Літаки ВПС Росії пролетіли над авіаносцем США. Пентагон розцінив інцидент як гру м’язами

Літаки ВПС Росії пролетіли над авіаносцем США. Пентагон розцінив інцидент як гру м’язами
combatavia.info

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на представників військового командування США.

Згідно з цими даними, перший подібний інцидент стався в понеділок, 16 березня: два літаки пролетіли над авіаносцем Стенніс в момент, коли він перебував у міжнародних водах Японського моря. Літаки пролетіли всього в 150 метрах над авіаносцем, відзначає телеканал.

У вівторок, 17 березня, два літаки Іл-38 пролетіли приблизно в 600 метрах над кораблем Блю Рідж. Представник командування США заявив, що в обох випадках до російських Іл-38 було направлено американські винищувачі. Вони супроводжували російські літаки до тих пір, поки ті не покинули зону, де знаходились кораблі.

Як відзначає CNN, Пентагон нечасто згадує про подібні інциденти, і випадки, коли літаки пролітають над кораблями "це не є протизаконним, і США зазвичай сприймають це лише як гру м’язами з боку російських військових".

У Міноборони РФ зазначили, що проліт російських військових літаків над бойовими кораблями іноземних держав, у тому числі авіаносцями, не можна вважати екстраординарним випадком.

"Це рядовий елемент бойового навчання, і його не слід розглядати як "гру м’язами", - заявив у п'ятницю, 20 березня, високопоставлений представник Міноборони РФ.

"Льотчики до таких польотів готуються дуже ретельно. Сам проліт безпосередньо над авіаносцем або іншим іноземним бойовим кораблем свідчить про майстерність екіпажу", - сказав військовий.

Нагадаємо, 18 лютого російський стратегічний бомбардувальник Ту-160 впритул наблизився до канадського повітряного простору. Через кілька годин туди прибув Барак Обама.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK