На острові Хайнань понад 360 дітей заразилися смертельно небезпечним ентеровірусом

На острові Хайнань понад 360 дітей заразилися смертельно небезпечним ентеровірусом
stat.gogo.mn

Про це повідомила в суботу служба новин Sina.

Нагадаємо, бурхливе розповсюдження ентеровірусу сталося в КНР у квітні-травні 2008 року. Тоді ним заразилися майже 30 тисяч дітей, 40 з яких загинули.

Вірус вражає в основному маленьких дітей.

Медики рекомендують батькам стежити за тим, щоб дитина частіше мила руки, не пила некип'ячену воду, не їла немиті овочі та фрукти, а також не відвідувала друзів, які підхопили ентеровірус.

Ентеровіруси можуть викликати у людини цілу низку важких захворювань. Збудник інфекції проникає в організм через слизову травного тракту і верхніх дихальних шляхів.

Захворювання у багатьох випадках супроводжується лихоманкою, головним болем, болями в черевній області, нудотою і блювотою. При потраплянні в кров вірус здатний вражати різні органи, викликаючи серйозні, а іноді й смертельні захворювання.

Як повідомлялося 5 листопада 2008 року, щонайменше 2 дитини загинули, 28 дітей були госпіталізовані в результаті масового отруєння школярів у провінції Ганьсу в Китаї.

20 жовтня 2008 року повідомлялося, що в місті Цзяноу східної китайської провінції Фуцзянь у період з 1 по 17 жовтня три дитини померли і ще 113 осіб заразилися  шлунково-кишковою інфекцією - ентеровірусом 71.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK