Довжина черги в туалет у Брюсселі стала рекордною

Довжина  черги в туалет у Брюсселі  стала рекордною
AFP

Ініціатором акції виступило бельгійське відділення Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), вирішивши таким незвичайним чином привернути увагу преси та громадськості до проблем нестачі води в світі. 

За даними ЮНІСЕФ, кожні 20 секунд у світі помирає одна дитина через брак води, а одна людина з восьми на Землі не має прямого доступу до питної води. Нестача води також часто призводить до поширення різних захворювань, особливо серед дітей. 

На площі Іспанії у бельгійській столиці в неділю була спеціально встановлена кабінка пересувного туалету. В акції, за оцінкою організаторів, взяли участь 756 осіб. Для світового рекорду потрібно щонайменше 500 людей. Рекорд бельгійців на найдовшу чергу в туалет в світі буде занесено в Книгу рекордів Гіннеса. 

Бельгійська місія ЮНІСЕФ має намір боротися за поліпшення доступу до води. У неділю, 22 березня, стартувала кампанія організації за чистоту і доступність води під назвою WASH (Water, Sanitation, Hygiene - Вода, Очищення, Гігієна) або Кожна крапля на рахунку. 

Бельгійське відділення ЮНІСЕФ розраховує зібрати в ході кампанії близько 860 тисяч євро, які підуть на реалізацію проекту WASH в Малі і Болівії.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK