ВМФ Росії закликає обмежити дії субмарин у Світовому океані

ВМФ Росії закликає обмежити дії субмарин у Світовому океані
snariad.ru

Про це заявив заступник начальника головного штабу ВМФ РФ віце-адмірал Олег Бурцев.

Росія на початку двотисячних років виступила з ініціативою укладення міжнародної угоди, яка передбачає повідомлення про дії підводних човнів провідних військово-морських держав, в першу чергу, ВМС США, Великобританії та Франції. Відповідні меморандуми були підписані вже з британським і французьким командуванням.

За словами адмірала, у разі укладення такої угоди одна зі сторін повинна була б повідомити іншу про райони знаходження своїх підводних сил для запобігання заходу в цей район кораблів та підводних човнів ВМС інших держав, що, по суті, обмежить маршрути пересування субмарин у Світовому океані.

Як зазначив Бурцев, головним противником укладання такого документу є США, які мають у своєму розпорядженні найпотужніший у світі флот, у тому числі і підводний: "Сполучені Штати не хочуть підписувати угоду, тому що вона передбачає певний контроль за діями підводних човнів, які є головною рушійною силою США".

"Дії підводних човнів завжди є дуже чутливим місцем як для флотів держав, так і для їхніх урядів. Необхідно розробляти договірні зобов'язання. Якщо ми, наприклад, говоримо про який-небудь район, де діють наші підводні човни, то іноземні човни гарантовано не повинні заходити туди", - сказав Бурцев.

Нагадаємо, 20 березня в Ормузькій протоці, яка з'єднує Перську і Оманську затоки, зіткнулися атомна субмарина Hartford та десантний корабель військово-морських сил США New Orleans.

А на початку лютого в Атлантичному океані зіткнулися атомні підводні човни Vanguard і Triomphant, які належать ВМФ Великобританії та Франції.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK