Грузинських опозиціонерів звинуватили в підготовці державного перевороту

Грузинських опозиціонерів звинуватили в підготовці державного перевороту
Reuters

Чотирьом прихильникам опозиційної партії Демократичний рух - Єдина Грузія, яку очолює екс-спікер парламенту Ніно Бурджанадзе, висунуть обвинувачення у незаконному придбанні та зберіганні зброї. При цьому в МВС Грузії заявили, що ці кадри - це далеко не все, що є у розпорядженні правоохоронних органів.

За версією правоохоронних органів, опозиція готувала збройні інциденти під час запланованого на 9 квітня мітингу, пише в середу Независимая газета..

Сама Ніно Бурджанадзе заявляє, що вона не знає нікого в лавах грузинської опозиції, чиї інтереси входить організувати провокації на мітингу в Тбілісі.

Як заявила вона у вівторок в ефірі грузинського громадського телебачення, "провокації можуть організувати тільки нинішня влада, так як єдиним шансом продовжити свою владу для них є нестабільність в країні, коли вони заявлять про необхідність прийняття особливих заходів і посилять режим".

Раніше Бурджанадзе заявила, що, незважаючи на арешти опозиціонерів, акція протесту впливових опозиційних партій Грузії з вимогою відставки президента Михайла Саакашвілі 9 квітня відбудеться.

Нагадаємо, 23 березня МВС Грузії повідомило про затримання декількох представників опозиції у справі про незаконне придбання зброї і в якості доказу розповсюдило відеозапис процесу його закупівлі.

За даними опозиції було затримано до десяти прихильників Ніно Бурджанадзе (у тому числі її водій та голова Аджарський відділення партії Бурджанадзе). Сама Бурджанадзе назвала дії влади "явно дискредитаційною політикою".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK