Нетаньяху розширив правлячу коаліцію за рахунок ультраправих

Нетаньяху розширив правлячу коаліцію за рахунок ультраправих
Reuters

За три депутатські мандати, якими володіє новий коаліційний партнер, Лікуд розплатився портфелем міністра науки в майбутньому уряді Біньяміна Нетаньяху.

Коаліція тепер включає п'ять партій - Лікуд, Наш дім Ізраїль, Шас, Авода і Єврейський будинок - і нараховує в своїх рядах 66 парламентарів при тому, що для формування кабінету достатньо підтримки 61 зі 120 депутатів Кнесету.

Завдяки укладеному у вівторок альянсу з лівою партією Авода Нетаньяху вдалося піти від варіанту чисто правої коаліції. Лідер Лікуду має намір наступного тижня представити уряд на затвердження парламенту.

***

Нагадаємо, на виборах в Кнесет, які пройшли 10 лютого, партія Лікуд зайняла друге місце і отримала 27 місць у парламенті, а Наш дім - Ізраїль став третім і отримав 15 мандатів. Першою була партія Кадіма, очолювана Ципі Лівні, яка забезпечила собі 28 місць в Кнесеті.

Незважаючи на перемогу Кадіма, президент Ізраїлю доручив формування уряду лідеру Лікуду Біньяміну Нетаньяху. Лікуд та Кадіма відразу ж після виборів заявили, що не зможуть сформувати уряд національної єдності.

Тим не менше, після того, як Нетаньяху було доручено формування уряду, він провів переговори з Лівні, які, як і очікувалося, завершилися безрезультатно. Партія Кадіма після трьох років перебування при владі в Ізраїлі заявила про свою готовність піти в опозицію.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK