МАГАТЕ з трьох спроб не змогла обрати нового гендиректора

МАГАТЕ з трьох спроб не змогла обрати нового гендиректора
novosti.err.ee

МАГАТЕ не змогла обрати нового гендиректора
Змінити на цій посаді нинішнього голову організації - Мухаммеда аль-Барада - не вдалося ні кандидату від Японії Юкіе Амано, ні претенденту з Південно-Африканської Республіки Абдул Самаду Мінті.

За підсумками таємного голосування, процедура якого повторилася тричі, перший зумів набрати 21 голос, а другий - лише 14 голосів. Всього до складу Ради керуючих МАГАТЕ входять 35 представників держав-членів агентства, і для перемоги кандидатам необхідно було отримати не менше 24 голосів.

Завтра, 27 березня, члени Ради знову спробують щастя: вони проведуть рейтингове голосування. Для цього спочатку шляхом простого більшості буде визначено провідного кандидата і для обрання буде запропоновано тільки лідера. Якщо він не зуміє подолати необхідного кордону у дві третини голосів, такий же шанс отримає його суперник.

Якщо ж і після цього не буде визначений переможець, голова Ради керуючих буде змушений визнати вибори безрезультатними і оголосить про висунення та реєстрації нових кандидатур на пост гендиректора МАГАТЕ.

Відзначимо, новий генеральний директор агентства повинен бути призначений не пізніше червня, щоб його затвердження на посаді відбулося на черговій сесії Генеральної конференції МАГАТЕ у вересні цього року.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK