ВЗГЛЯД: «Помаранчевий час минув»

ВЗГЛЯД: «Помаранчевий час минув»
lenta.ru

У четвер на Хрещатик вийшли більше двох тисяч людей і заблокували рух транспорту. Вони виступають проти підвищення тарифів на послуги ЖКГ і вимагають від мера Черновецького піти у відставку.

Протизаконна активність київського міського голови обурює більшість киян. Останньою краплею став той факт, що Черновецький, щоб заплатити борги Київенерго, заклав 157 київських будинків для отримання в банках необхідного кредиту. В основному це міністерства, академії, лікарні, музеї в центрі міста. Наприклад, будинок Академії мистецтв України мер вирішив закласти за 600 млн. гривень (близько 73 млн. дол. США). Але банки відмовилися видавати гроші, ось київська влада і вирішила знову залізти в кишеню киянам.

У четвер пліч-о-пліч з гаслами протесту стали медики, представники малого бізнесу, сфери ритуальних послуг та студенти. Але найбільш масову акцію організували транспортники. Як заявив газеті ВЗГЛЯД представник асоціації перевізників України Ігор Гусак, більше 800 автобусів у четвер блокували центр української столиці.

"Ми вимагаємо зустрічі не тільки з мером, але і з главою уряду", - заявив Ігор Гусак. До протестувальників ніхто не вийшов, але, на загальну радість, студентський колектив, який пародіював київську владу, відправив "мера" в психлікарню, а "особисті речі Черновецького" на зелених повітряних кульках запустили в космос.

До речі, коли кияни вимагали відставки мера Києва Леоніда Черновецького, сам міський голова заявив про намір брати участь в президентських виборах 2010 року.  

"Я мер, який увійде в історію своїми нестандартними рішеннями, своєю мораллю, своєю послідовністю, хто б не говорив про те, що я "крейзі", божевільний. Так, я безумний в любові до Бога, перш за все до Бога, божевільний у своїй любові до знедолених людей", - заявив Черновецький.   

Нагадаємо, у четвер відбулася далеко не перша масова акція проти Черновецького як мера Києва. До цього його масово просили піти у відставку 12 лютого. Щоправда, вже на наступний день під мерію примусово вивели пенсіонерів і бюджетників, щоб продемонструвати "любов до Черновецького".

Поки кияни запускали мера в космос, а сам Черновецький розповідав про плани стати президентом, неподалік на майдані активісти Партії регіонів завершували установку сцени для призначеної на п'ятницю всеукраїнської акції протесту проти уряду і президента країни.

Поруч зі сценою поставили також 15 наметів із символікою партії. У Партії регіонів газеті ВЗГЛЯД заявили, що головною метою проведення загальнонаціональних акцій протесту, центральна з яких відбудеться в Києві, є відставка уряду і президента.

Однак у четвер до цих вимог додався ще один пункт - проведення дострокових парламентських виборів. Про це йшлося в Сімферополі, де пройшов масовий мітинг за участю лідера Партії регіонів Віктора Януковича та відбулося засідання опозиційного уряду.   

"Головне наше завдання в тому, щоб знайти спосіб  найближчим часом прибрати цю владу звідси. Ми не можемо терпіти ще рік. Через рік від цієї країни каменя на камені не залишиться", - заявив Янукович на мітингу. За оцінками правоохоронних органів, в ньому брали участь близько 5,5 тис. чоловік.

"Вісімдесят відсотків населення України вважають, що ця влада повинна піти у відставку", - продовжив Янукович, відкриваючи виїзне засідання опозиційного уряду.

За його словами, "потрібні дострокові парламентські і президентські вибори. Ось як вважає народ".

Янукович вважає, що нинішня влада "допрацювалася до того, що в цьому році планується падіння економіки майже на 12%". Він підкреслив, що Партія регіонів готова була разом з владою "приймати рішення для того, щоб рятувати країну".

За словами лідера Партії регіонів, замість того, щоб уряд представив антикризову програму, "ми побачили авантюрну гру з законами - одні закони приймаються, потім скасовуються". Це робиться для того, щоб "вже вкотре  обдурити український народ", вважає лідер опозиції.

На думку Януковича, дії влади свідчать про те, що в неї прийшли "не професіонали, а авантюристи", і для нинішньої влади немає нічого важливішого, "ніж власні інтереси та інтереси свого оточення".  

"Схоже, без дострокових виборів не обійтися - влада деградувала, і замінити її ніяк неможливо, окрім як за допомогою проведення нових виборів", - підтвердив в інтерв'ю газеті ВЗГЛЯД заступник голови Партії регіонів Борис Колесников.

"Загальна недовіра людей - це і є результат правління помаранчевої команди: люди ні у що не вірять і кажуть, що час покаже. Ось час і показав. Ніхто ні у що не вірить. Хороше забувається швидко, а погане – пам’ятається", - у свою чергу заявив газеті ВЗГЛЯД ще один регіонал Володимир Ландік.  

За словами народного депутата, через два-три місяці акції протесту будуть проходити ще частіше. "Вони будуть лавинами зносити всю владу в країні", - упевнений Володимир Ландік.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK