Росія відправить 29 березня новий загін бойових кораблів на боротьбу з піратами

Росія відправить 29 березня новий загін бойових кораблів на боротьбу з піратами
atrinaflot.narod.ru

До складу загону входять Великий протичовновий корабель (ВПК) Адмірал Пантелєєв, рятувальний буксир, танкери Іжора та Іркут

"Загін кораблів 29 березня о 10 ранку за місцевим часом (03:00 за московським) покине бухти Золотий Ріг і візьме курс до Африканського Рогу. Екіпаж усіх чотирьох кораблів повністю готовий до походу в Індійський океан. Моряки отримали тропічну форму одягу, на судах достатній запас прісної води, продуктів, харчування, палива", - повідомив представник ТОФ.

Це вже другий загін кораблів ТОФ, який візьме участь у міжнародній місії по боротьбі з піратами Сомалі. Перший загін у складі ВПК Адмірал Виноградов, морського рятівника Фотій Крилов, танкерів Борис Бутома і Печенга завершив участь у міжнародній операції на початку березня.

За інформацією командування ТОФ, ВПК Адмірал Виноградов за час участі в операції в Аденській затоці виконав проводку 12 караванів, у складі якого були 54 судна із 17 країн світу. Крім того, екіпаж ВПК запобіг кільком нападам на різні торгові судна, а також передав єменській владі групу затриманих в морі піратів.

Нагадаємо, 12 березня країни-члени НАТО схвалили оперативний план другої місії із протидії піратам біля узбережжя Африканського рогу.

У грудні минулого року почали патрулювання вод поблизу Сомалі військово-морський флот і військово-повітряні сили країн Євросоюзу в рамках операції Аталанта. На даний момент в Аденській затоці ведуть боротьбу з піратами коаліція військово-морських сил 16 країн.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK