Рогозін: Росія поки що не відновила повноформатну співпрацю з НАТО

Рогозін: Росія поки що не відновила повноформатну співпрацю з НАТО
echo.msk.ru

Перш за все, це стосується військової складової, зазначив Рогозін. "Мивважаємо, що того рішення, яке було прийнято 5 березня міністрами закордоннихсправ країн-членів альянсу щодо Росії, недостатньо", - сказав Рогозін. Віндодав, що рішення будуть приймати не тільки 26 членів НАТО, але і Росія.

"Ми ж досі вважаємо, що позиція, яку НАТО прийняло в серпні минулого року,є неприйнятною", - заявив Рогозін. За його словами, НАТО ретельнонамагається відійти від з'ясування причин та наслідків війни на ПівденномуКавказі.

Російський дипломат також заявив, що Росія зацікавлена у військовомуспівробітництві з окремими країнами НАТО, а не з Альянсом в цілому. При цьомуспівпраця неможлива без вирішення політичних проблем.

"Що стосується військового співробітництва, ми воліли б і досі мати справуз конкретними країнами, чиї збройні сили ми сприймаємо з повагою", -сказав постпред.

Рогозін також зазначив, що "немає такого поняття як база НАТО, баз НАТО неіснує в природі, існують бази конкретних держав, зокрема, американськівійськові бази, французькі, інших держав, тому треба їх правильноназивати".

Нагадаємо, 17 березня президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що НАТО продовжуєспроби розширення військової інфраструктури біля кордонів Росії.

***

5 березня міністри закордонних справ країн - учасниць НАТО офіційно оголосилипро те, що Північноатлантичний альянс відновлює відносини з Росією.

Роботу Ради Росія-НАТО було припинено у вересні 2008 року після військовогоконфлікту між Росією та Грузією на Кавказі. Тоді країни Альянсу звинуватилиросійську сторону в непропорційному застосуванні сили та оголосили проприпинення проведення засідань Ради на всіх рівнях.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK