ЗМІ: Тополанек не вибачатиметься перед Обамою за фразу "дорога в пекло"

ЗМІ: Тополанек не вибачатиметься перед Обамою за фразу "дорога в пекло"
Reuters

Як повідомляє Рейтер із посиланням на чеські ЗМІ, Тополанек уже заявив, що був під враженням від творчості відомого рок-гурту AC/DC, коли 25 березня виступав перед депутатами Європарламенту. Саме тоді він назвав політику США, яку засновано на постійних фінансових вливаннях в кредитно-банківську сферу, "дорогою в пекло".

"AC/DC грала тут (у Празі) минулого тижня. Їх культова пісня Highway to Hell (Дорога в пекло), можливо, стала причиною того, що я використав вислів "дорога в пекло" під час своєї імпровізованої промови", - наводить слова чеського прем'єра газета Lidovy Noviny.

За інформацією видання, Тополанек, який у якості господаря прийматиме Обаму на саміті ЄС-США в Празі 5 квітня, заявив, що він не вибачатиметься перед американським президентом.

Нагадаємо, Чехія залишилася без прем'єра після того, як 24 березня нижня палата парламенту країни висловила вотум недовіри уряду прем'єр-міністра Мірека Тополанека. Його відставку вже прийняв президент Вацлав Клаус, однак дуже ймовірно, що саме Тополанек в якості в. о. прем'єра керуватиме на саміті в Празі.

Чехія нині головує в Євросоюзі, і ці повноваження вона передасть Швеції лише влітку цього року.

Зазначимо, пісня Highway to Hell групи AC/DC стала всесвітньо популярною наприкінці 70-х років минулого століття.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK