Обама пообіцяв знищити Аль-Каїду та Талібан

Обама пообіцяв знищити Аль-Каїду та Талібан
Reuters
Глава Білого дому наголосив на дестабілізації ситуації в Афганістані і заявив про необхідність припинити діяльність терористів, які є загрозою для США. На підтвердження своїх слів, Обама повідомив про майбутню відправку до Афганістану додаткового військового підкріплення.

Як повідомлялося, на додаток до 38-тисячного американського контингенту, який уже є в цій країні, і 17-тисячного підкріплення, про відправку якого було оголошено раніше, США надішлють до регіону ще чотири тисячі військових інструкторів. Їхнє завдання  полягатиме у підготовці афганської армії та сил безпеки.

Барак Обама також закликав інші країни, які не є членами НАТО, зробити свій внесок у врегулювання ситуації в Афганістані та Пакистані. Серед таких він назвав Іран, Китай, Росію. При цьому американський президент уточнив, що чекає від них не стільки військової допомоги, скільки підтримки при проведенні виборів в Афганістані, участі у підготовці військовослужбовців, які перебувають у цій країні, і допомоги цивільному населенню.

Глава Білого дому запропонував створити нову міжнародну контактну групу із врегулювання ситуації в Афганістані та Пакистані, у яку б увійшли країни НАТО та інші партнери США. Про свої наміри допомогти американцям у Афганістані уже заявили європейські лідери.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK