США профінансують вибори в Афганістані

США профінансують вибори в Афганістані
AP

Як повідомила держсекретар США Гілларі Клінтон, у ході підготовки до голосування американська адміністрація не має наміру підтримувати кого-небудь із кандидатів. За її словами, мета Вашингтону - забезпечити легітимність виборів.

Дотація із американського бюджету повинна частково покрити нестачу коштів на проведення виборів. Основну суму збирає ООН, і зараз організації не вистачає майже $ 100 млн.

Зазначимо, президентські вибори в Афганістані повинні були відбутися у березні цього року, але їх відклали на декілька місяців. Причиною стало те, що західній коаліції не вистачило сил для забезпечення безпеки в умовах загрози із боку руху Талібан.

Сьогодні, 31 березня, у Нідерландах має пройти міжнародна конференція щодо афганського врегулювання під егідою ООН. На цьому форумі США мають намір презентувати прагматичний план боротьби із терористичною мережею Аль-Каїда.

Як повідомлялося, 27 березня президент США Барак Обама презентував нову афганську стратегію. Він пообіцяв розгромити радикальні угруповання Аль-Каїда і Талібан, що діють в Афганістані та Пакистані. Забезпечити реалізацію цих планів може анонсоване відправлення до Афганістану чотирьох тисяч військових інструкторів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK