Ейфелеву вежу знову перефарбують

Ейфелеву вежу знову перефарбують
z.about.com

Символ Франції, який сьогодні, 31 березня, святкує свій 120-й день народження, буде пофарбований у три відтінки коричневого. Малярі нанесуть на конструкцію 60 тонн фарби, що обійдеться адміністрації міста у 4 млн. євро.

Про вибір нового кольору повідомив президент Товариства експлуатації Ейфелевої вежі, помічник мера Парижа Жан-Бернар Бро. "Чому Ейфелева вежа коричнева? Тому, що фотографи, режисери, закохані в Париж, парижани і парижанки - всі, хто любить Ейфелеву вежу, вважають, що цей колір найкраще підходить до паризьких дахів", - сказав він.

На проведення робіт був оголошений конкурс, який виграла грецька компанія Stelma. Тепер 25 малярів компанії 18 місяців працюватимуть пензликами, пересуваючись з відрами стінами 300-метрової конструкції.

Нагадаємо, Ейфелева вежа була відкрита 31 березня 1889 року на Всесвітній виставці. Її деталі були пофарбовані в червоний венеціанський колір. З тих пір вежу перефарбовували 17 разів. Вона змінила сім кольорів: була червоною, жовтою, з 1899 по 1907 рік вежа була пофарбована в п'ять кольорів, а потім набувала різних відтінків коричневого, поки в 1968 році не набула свого нинішнього кольору.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK