Російський депутат кинув черевик у портрет Ющенка

Російський депутат кинув черевик у портрет Ющенка
AP

Разом із активістами руху та перехожими в акції взяв участь депутат Держдуми і відомий політолог Сергій Марков.

Акція проходить на Пушкінській площі. Молоді люди присвятили її кореспондентові іракського незалежного телеканалу Аль Багдаді Мунтазера Аль-Зейді, який прославився на весь світ тим, що кинув у Буша один за іншим свої черевики. Наші переконані, що "черевики стали символом протесту і осуду", і кинути їх означає сказати: "Буш пішов, і вам уже час!".

"Ми вважаємо, що пішов Буш, і час йти і цим хлопцям. Вони приклали максимум зусиль для розпалювання ворожнечі між їхніми країнами та Росією. Нам із ними більше нема про що говорити. Ми кидаємо у них черевики", - заявила активістка молодіжного руху Марія Дрокова.

Портрети політиків висять над баскетбольними сітками. Усім охочим Наші дають старе взуття. Кидаючи у Буша, молоді люди скандують: "Він пішов, і вам уже час". Найбільш популярною є мішень із портретом Саакашвілі.

Раніше молоді люди заявляли, що мають намір зробити ще однією мішенню портрет російського опозиційного політика, кандидата на пост мера Сочі Бориса Нємцова, проте відмовилися від цієї ідеї, сказавши, що "передумали".
 
"Я не можу не кинути у Віктора Ющенка. Він не презентує народу України. Він розпалює русофобію і ненависть між народами", - сказав депутат Держдуми Сергій Марков.

За його словами, цілячись у портрет Ющенка, він кидає черевик "у розпалювання ворожнечі між народами".

Акція триватиме цілий день.

Як повідомлялося, посольство України в Росії вважає, що кидання черевиків у портрет Президента Віктора Ющенка здатне загострити двосторонні відносини між Україною та Росією.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK